Betöltési sebesség optimalizálása

Betöltési sebesség optimalizálása

Nincs kiabrándítóbb annál, mint mikor egy weboldalt ki kell ikszelni még mielőtt bármit is látnánk belőle. Ha ismerős ez a jelenet, akkor nem kell magyaráznom, hogy miért kellemetlen az, ha a saját weboldalunk viselkedik így.

Feltételezhetjük, hogy a weboldalunk közvetetten vagy közvetlenül pénzt termel számunkra. Ebben az esetben tiszta ügy, hogy profitot veszítünk, ha a látogatók bizonyos százaléka nem jut el a tartalmunkig. 

A legrosszabb eset, ha hirdetéseket is futtatunk. Lehet ez offline vagy online hirdetés is, lehet ez adwords, vagy facebook reklám. Mindaddig a kampányra költött pénzünk nagy része kukába landol, amíg technikailag nincs rendben a weboldalunk.

Hogyan gyorsíthatunk a weboldalunk sebességén?

Először is fontos megvizsgálni, hogy mi okozhatja a lassulást. Ezek lehetnek a kiváltó okok:

  • Túl nagy méretű képek (rosszul optimalizált képek)
  • Túl sok kapcsolódó fájl (rosszul struktúrált fájlrendszer)
  • Rossz programozási megoldások
  • Rossz szerver beállítások
  • Gyenge teljesítményű szerver

Nem feltétlenül szükséges az, hogy szakember vizsgálja át a honlapunkat, hogy megtudhassuk, hogy mely elemek okozzák a problémánkat. Több eszköz is rendelkezésünkre áll. 

Google Insight
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

GTMetrix
https://gtmetrix.com/

WebPageTest
https://www.webpagetest.org/

Miután megkaptuk a pontos leírást, hogy milyen területeken kell javulást elérnünk, már célzottan kérhetjük szakember segítségét a betöltési sebesség optimalizálásához.

Amennyiben szeretné, ha weboldala gyorsabb és hatékonyabb legyen, akkor kérje ajánlatunkat még ma!

Kiemelt referenciák

EventNav

Információ. Okostelefonokon.

Huszti Autómosó

A Huszti Autómosó számára készített céges weboldal reszponzív alapokon nyugszik. Úgynevezett "one page" honlap, amely egyetlen egy oldalból áll. Ez azt jelenti, hogy a felső menü mindig látszik és egy menüpontra kattintva a kapcsolódó tartalomra gördül a nézet. Parallax elemeket is alkalmaztunk, amelyek többsíkúvá teszik az élményt: olyan, mintha több réteg egymáson mozogna scrollozás közben.

Megoldóember

Kevés az olyan cég, amit 3-5 évvel később is ugyanarra a feladatra, ugyanazon a néven el lehet érni - a Webness vezetője nekünk évek óta szállít megoldásokat, és sokadik ügyfélnek tudunk jól teljesíteni azért, mert van megoldóember a háttérben, akire számíthatunk. Technológiailag egyre rugalmasabbak és olyan megoldásokat is hajlandóak megismerni, amikkel nekünk még nem volt tapasztalatunk. A munkához kapcsolódó kommunikáció hatékony. Ha kérdés van, azt egy hónapokig tartó munka esetén is 3x1 óra alatt tisztázzuk, és a végén nem kell minden szőnyeg alá benézni, hogy tényleg van-e ott parketta.

Horváth Oszkár - Inteliza, Inc

Horváth Oszkár

ügyvezető igazgató Inteliza, Inc
Hívjon most!
Szikora Marcell

06-70/702-15-30

Szikora Marcell

vezető fejlesztő

"Garantálom, hogy kézzel fogható eredményekre váltjuk elképzelését. Hívjon most!"

Hogyan tűnhet oldalad gyorsabbnak egy jó dizájnnal?

Egy weboldal teljesítménye nagyban befolyásolja annak használhatóságát - és ez néha kompromisszumokra kényszerít. Ügyes tervezéssel, rendezéssel azonban könnyen keltheted/fokozhatod a gyorsaság érzetét a látogatóban.