Szikora Marcell Szikora Marcell | olvasási idő: 3 perc

Gondolom neked is vannak olyan munkatársaid, akikkel álom együtt dolgozni. És biztos vagyok benne, hogy kergetett már az őrületbe olyasvalaki, aki elméletileg azért van, hogy téged segítsen. Nézzük meg, hogy nálunk mi az egyik olyan tényező, amely döntő befolyással bír...

Sajnos a tény az, hogy…

…hogy nem lehet velünk mindenki elégedett. Akkor sem, ha mi 100%-ban azt valósítjuk meg, amit megrendeltek tőlünk. Mi ennek az oka? Az, hogy az a kérés, amely hozzánk beérkezik, az nem ugyanaz, mint amire a megrendelőnek valójában szüksége van.

Abban az esetben lesz eredményes egy együttműködés, ha minden szereplő által tiszta, hogy mi a közös célunk.

  • Egy weboldal, amely adott kulcsszavakra látogatókat szerez és havonta X darab ajánlatkérést hoz?
  • Egy webalkalmazás, amely segítségével egy eddig papíron vezetett adminisztráció szoftveres formába kerül?
  • Egy termelésirányító szoftver, amely minden gyártógéppel kommunikál és azonnali visszajelzést ad azokról?

Bármi is legyen a célunk, a lehető legegyszerűbben és legrészletesebben kell ismernünk azt.

Taníts, mester!

Sajnos nem vagyunk jártasak a világ összes szakmájában. Ez azt jelenti, hogy a számodra egyértelműnek vélt számítások, szokások, elképzelések számunkra teljesen újak. Szóval valamilyen szinten edukálnod kell bennünket, hogy megértsük, hogy a te célcsoportodba tartozó felhasználók mit szeretnek és hogyan működnek. Például jobban szeretik azt, ha hatalmas piros betűkkel kommunikálunk? Vagy inkább működjön lassabban és követhetően a program, minthogy nagyon elvont, de kompakt módon?

Szeretjük, ha mindez le van írva. Előre. Mielőtt egy sor kódot is elkészítenénk. Miért? Mert innen tudod te is és mi is, hogy a projekten belül hol tartunk. Innen tudunk úgy kalkulálni, hogy utólag nem kell plusz költséggel számolni. Így maradunk mi is nyugodtak és hatékonyak. Így tudunk szerződést kötni úgy, hogy a végén egyikőnk se fog évekkel ezelőtti telefonbeszélgetésekre hivatkozni.

A víziód?

Ezért kérlek téged, hogy ha velünk szeretnél dolgozni, akkor írd le a víziódat. Írd le minél részletesebben, benne példákkal. Rajzolj! Értesd meg velünk! Ha úgy érzed, hogy ez számodra kényelmetlen, vagy nincs időd rá, akkor pedig szívesen segítünk, mert ez közös érdek!

Keress fel minket és alkossuk meg együtt a szoftveredet!

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal, üzleti partnereiddel:

Szólj hozzá és véleményezz...
comments powered by Disqus